Er zijn geen producten in het winkelmandje.
 
Begeleiding van ouder en kind naar een gezond en gelukkig bestaan

Veel gestelde vragen

Waarom is een intakegesprek zo belangrijk ?

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het uitgangspunt van dr. Bach. Net daarom is een intakegesprek bij aanvang van een therapie met bachbloesems zo belangrijk. Er worden op het internet zeer veel kant-en-klare bachbloesemmixen aangeboden die elk een specifieke kwaal behandelen. Dit strookt niet echt met deze filosofie.

Een bepaalde kwaal of klacht kan zeer veel oorzaken hebben. Enkel een uitgebreid gesprek waarbij ook aandacht is voor lichaamstaal en onbewuste handelingen kan deze oorzaken in kaart brengen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van bachbloesems ?

Gebruik van bachbloesems is volkomen veilig en veroorzaken geen bijwerkingen.
Evenmin is het verslavend.

Kan ik bachbloesems gebruiken bij andere medicatie ?

Ja. Er zijn geen wisselwerkingen met andere medicatie gekend.

Kunnen bachbloesems mijn reguliere medicatie vervangen ?

Dat hangt af van het soort medicatie. Op termijn kunnen bachbloesems inderdaad een vervanging zijn voor medicatie ter behandeling van psychosomatische klachten, stressklachten, angst, allergieën… Uiteraard altijd in samenspraak met uw huisarts.

Bachbloesems ter vervanging van bijv. antibiotica bij een ernstige bacteriële infectie is uiteraard absurd. Ook ernstige ziektes zoals kanker kan met niet met bachbloesems genezen. Wel kunnen ze zinvol zijn ter ondersteuning van de behandeling gezien ze een gunstige uitwerking hebben op onze gemoedstoestand die het genezingsproces kan bevorderen.

Ik 'geloof' niet in bachbloesems. Is het dan zinvol om het te proberen ?

Ja. Je hoeft niet in bachbloesems te ‘geloven’ opdat ze toch een gunstige uitwerking kunnen hebben. Gelet op de vele goede resultaten bij het gebruik van bachbloesems bij bijv. kinderen of huisdieren kan men bezwaarlijk spreken van een placebo.