Er zijn geen producten in het winkelmandje.
 
Begeleiding van ouder en kind naar een gezond en gelukkig bestaan

Waarom bachbloesems

Klachten in het middelpunt?

We zijn eraan gewend geraakt om uit te gaan van de klachten die we hebben. We hebben immers last van die klacht, en daar willen we vanaf. Daarmee zetten we de klacht in het middelpunt.
Edward Bach ontwikkelde zijn methode juist omdat hij zag dat in zijn tijd de aandacht verschoof van de mens naar de ziekte. Hij beweerde juist dat de arts meer aandacht aan de patiënt diende te besteden, zodat hij kon zien waarvan de patiënt ziek werd. En die aanleiding voor de ziekte kon dan worden aangepakt, waardoor de ziekte “vanzelf” kan verdwijnen. De patiënt voelt zich dan niet alleen beter, maar is ook beter.

De mens in het middelpunt!

Volgens Bach hoort een remedie dus niet bij een klacht. Een remedie hoort bij een (type) mens of bij een toestand van een bepaalde mens op een bepaald moment. En door verschillende remedies te combineren kun je een persoonlijke remedie maken voor die persoon op dat moment.
In onze haastige tijd is de verleiding groot om algemene Bach-remedies samen te stellen, die je kunt kiezen op basis van een klacht. Dat lijkt gemakkelijker, maar Bach zelf wilde dat bewust niet omdat de klacht maar voor een klein deel de juiste remedie bepaalt.
Alleen voor noodgevallen, wanneer er geen gelegenheid was om een persoonlijke remedie te maken, stelde hij de Rescue Remedy samen. En natuurlijk zijn er best situaties waarin bijna iedereen ongeveer hetzelfde reageert zoals bij een examen…

Wat moeten we dan met de klacht?

De klacht is aanleiding om in beweging te komen. Hij zorgt er voor dat we de wens hebben dat er iets verandert. Daarmee helpt hij ons om te willen veranderen.
Daarbij is de klacht ook een aanwijzing voor wat er speelt.

We mogen dus zeggen: voor alle soorten klachten.

Bach heeft zijn remedies gemaakt voor mensen. Voor alle soorten mensen. En omdat de klacht alleen de boodschapper is, zijn alle klachten dus geschikt als aanleiding om aan onszelf te gaan werken, bijv. met Bach remedies.
Om angst om te zetten in moed, of onzekerheid in zelfvertrouwen, of om onszelf niet langer als slachtoffer te zien, en ga zo maar door. Dan voelen we ons niet alleen beter, dan zijn we het ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *