Er zijn geen producten in het winkelmandje.
 
Begeleiding van ouder en kind naar een gezond en gelukkig bestaan

Veel gestelde vragen

Welke kleding moet mijn kind aan?

Het best doe je je kind makkelijk zittende sportkledij aan. De zaal wordt enkel blootvoets betreden, in de winter of wanneer je kind snel koude voeten heeft zijn sokken met antislipzolen toegestaan. Gewone sokken zijn niet toegelaten aangezien je kind hiermee kan uitschuiven tijdens een yogahouding.

Moet mijn kind een matje meebrengen?

Er zijn yogamatjes voorzien. In de winter is het fijn om een dekentje mee te nemen om te gebruiken tijdens het meditatiemoment.

Moet ik voor een les reserveren?

Je kan enkel inschrijven voor een lessenreeks van 10 lessen. In uitzonderlijke gevallen, wanneer er nog voldoende ruimte is in de groep, kan je tijdens een lessenreeks nog inschuiven. Een gemiste les kan niet ingehaald worden. Bij ernstige ziekte wordt uiteraard een oplossing gezocht.

Mag ik als ouder de lessen bijwonen?

Om de rust en stilte te garanderen in de les worden de deuren bij aanvang gesloten. Er worden af en toe foto’s gedeeld via facebook zodat u een beeld krijgt van wat er zich in de les afspeelt. Heeft u bepaalde vragen of dingen die u wilt mededelen? Hiervoor is steeds even tijd voor en na de les.

Mijn kind is bang dat hij/zij de yogahoudingen niet kan uitvoeren?

Yoga gaat niet om presteren. Als iets niet lukt, is het ook goed. Elk kind leert tijdens de yogalessen om zijn eigen grenzen aan te voelen. De introductielessen zijn zowiezo ook bedoeld om je kind zelf te laten aanvoelen of yoga iets voor hem/haar is.

Kan mijn kind naar de yogales wanneer het geblesseerd is?

In geval van een blessure is het belangrijk dat ik hiervan op de hoogte wordt gebracht zodat de oefeningen kunnen aangepast worden aan je kind. Ik kijk steeds toe op de veiligheid van je kind en ook hier weer leert je kind om zijn/haar grenzen aan te voelen. Bij een ernstige blessure vraag je toestemming aan je arts of je kind de les kan bijvolgen en in dit geval op eigen risico.

Kan mijn kind eten voor de les en water drinken?

Voor de yogales geef je je kind best niets te eten. Sommige houdingen zijn moeilijk uit te voeren met een volle maag. Daarnaast gaat de energiehuishouding van het lichaam naar de spijsvertering na het nuttigen van een maaltijd. Ook koeken en snoep zijn uit den boze voor de les, suikers maken kindjes zenuwachtig en actief wat niet wenselijk is tijdens de yogales. Geef je kind een stukje fruit als behoefte heeft aan eten. Water drinken mag uiteraard, doch vraag ik om tijdens en na de les gebruik te maken van de accommodatie van het Sportagon.